Followers

2013/11/14

Orang Muda Dan Pedas


















Assalamualaikum..
Selamat Pagi Cinta⁀⊙﹏☉⁀ cinta siapa?
cinta illahi(✿◠‿◠)

Cinta pada manusia tidak semurni
sesuci illahi.....manusia boleh hilang..
boleh berubah2 perasaan tetapi
cinta pada Allah s.w.t cinta yang kekal
selamanya...

Oleh itu cintailah manusia
untuk mendapat Cinta illahi....
Cintailah suami untuk dapat cinta illahi
Cintailah Ibu bapa untuk dapat cinta illahi
kesimpulanya disini cinta Allah s.w.t
adalah matlamat hidup kita...
untuk mendapat keredaanNya...






























Berbalik kepada entry pagi ini
"Orang Muda Dan Pedas"
orang muda memang tidak lari
nak makan makanan yang pedas2
mungkin ada juga lah yang segelintir
orang muda yang tidak suka makan pedas...

tetapi majoritinya semua suka makan
pedas betul x??
bagaimana sue dapat idea nak buat entry 
tentang Orang Muda Dan Pedas nie??

actually semalam mak sue
buat sup sayur n sup ayam...
semuanya tak pedas...
last2 sue g buat sambal belacan
tumbuk la sue sorang2 kat dapur tu...
hahaha....☜(ˆ▽ˆ)



















gambar sambal belacan nie 
Google punya nie..
haha...sue buat xla bnyk mcm 
tu sebab sorang makan...
yang lain semua dah makan dah...


eh!!! sambal belacan nie
sebenarnya boleh ketagih taw...
kalo makan...xda sambal belacan...
mcm tak semangat je nk makan...
rasa mcm xcukup saja...
betol x?yang addicted sambal belacan nie
tahu la....mcm sue☜(ˆ▽ˆ)
apa pendapat korang??
ada bloggers kat sini yang addicted sambal belacan x?


Mata2 Blog Pilihan

25 comments:

  1. Sekaran ni banyak dah kurangkan sambal belacan. Tapi bila makan kat luar hentam juga. Makan sup kalau tak ada cilinya mana best, betul tak Sue ?

    ReplyDelete
  2. nice and lucu jugak bile baca, remaja n pedas.... bru perasan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih tu la....mcm lucu plak...sue letak saja...

      Delete
  3. kalau sis , suka makan pedas , tapi cili tu kena kisar sampai x nampak rupa cili . hehe , kalau makan yg sebiji-2 tu even yg potong halus-2 dlm telur dadar tu mmg x lepas la , meremang bulu roma makan . Aura cili tu kuat . Ngeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...tu la kan...selera semua xsama :)

      Delete
  4. klau xde yg pedas tak best kan sue? mesti nk ade pedas sket baru sedap nak makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak wan...wajib...kalo x...xselera nk makan

      Delete
  5. Sue cerita pasal cinta...akak suka...

    Pic cili tu yg akak x tahan tgk...sue nak tau dak sue...ada lirik lagu yg akak suka...begini..

    Cinta itu boleh diumpamakan bagai mkn sambal belacan...walau pedas hingga mengalir airmata tp masih dimakan jua.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak wirda....lagu apa tu kak?????? nak tahu??

      Delete
  6. wahh entri yang bagus :) ada maksud yang tersendiri

    ReplyDelete
  7. Sedapnya makan pedas-pedas kannnn...baru rasa kenyang

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak..kena ada jugak kak....baru selera makan

      Delete
  8. Sy suka pedas, tp klu pedas sgt pun x berapa tahan juga.. salam Jumaat Sue.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam....tu la...xsemua boleh makan pedas2.tkt nanti gastrik pulak

      Delete
  9. Assallammualakum...belacan aku suka sekali tu..yummyyy..yuuummmyyyy..hahahyy

    ReplyDelete
  10. Hye dik...terima kasih sudi jenguk blog akak yg tak seberapa tu..akak ari nih br sempat nak blogwalking ekekekeke mcm bz beno bunyinyer yekk.. Akak mmg jenis tak tahan pedas..pewot made in china ekekeke tp hubby akak suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tu la ak....xsemua makan pedas....hihih..sue suka

      Delete
  11. akak memang suka makanan yang hot and spicy.. hehe.. lagi pedas lagi sedap.. sambal belacan akak jarang makan sebab selalu bersin akibat resdung..

    ReplyDelete

If nak order jgn malu2 hehe
Wasapp :0194609037
Pm/Fb : Beautyladysshop
Postage RM 6 SM RM 9 SS
Pos : Isnin - Jumaat Sahaja

* untuk dptkn no account untuk transfer/bank in duit brg
boleh wassapp dulu yer or pm page sue.
*selalunya hari ini order n transfer duit,insyallah esok brg dah pos n akan diberi tracking no
*brg yang telah dipos adalah tanggungjawab anda,no refund yer sebab brg dah hantar.

TQ