Followers

2013/10/19

"Masih Muda "


















Assalamualaikum..
Selamat Pagi..
Alhamdulilah...
Hari ini kita diberikan
kesempatan lagi untuk bernafas di bumi
ini....free2 je...dapat bernafas..
menghirup udara.....sweetnya Allah s.w.t..
sayangnya Allah s.w.t pada kita...
moga kita semua sentiasa menjadi
hambaNya yang bersyukur amin...


Entry sue hari ini berkaitan dengan
"Masih Muda" macam sue jugak la....
masih muda  lagi haha....☜(ˆ▽ˆ)

mungkin agak senang sue nak kupas
mengenai entry ini....
sebab sue merasainya...
macam juga bloggers diluar sana
dan pada yang telah melepasi alam
remaja ini..mungkin banyak pengalaman...
boleh kongsi sama2 dengan sue....




















⁀⊙﹏☉⁀Bagaimana sue dapat ilham
nak buat entry tentang remaja nie?

hari tu sue ada bersembang dengan
kawan sue....dan kawan sue
berkata "Kita muda lagi enjoy dulu"
disitu sue dapat ilham...
dan sue mula berfikir.....
bagaimana kalau time kita enjoy
kita dipanggil oleh malaikat maut?


mati ini tidak mengira usia tua atau muda...
bagaimana kalau kita dijemput olehNya
dalam keadaan kita enjoy kita 
muda dan kita tidak bersedia!!!
masyallah....(╥﹏╥)ruginya...
selalu la kita berdoa supaya kita sentiasa
dipelihara sehingga akhir hayat...

sue tak nafikan yang nafsu kita
mcm2 kita nak merasa betul x???
sue pown mcm tu....
nak rasa bergaya...nak rasa hebat..
nak rasa mcm2 la..haha...perasaan remaja..
paham2 la....still nk enjoy..betol x?
tapi ada batasnya...

sue pown bukan sempurna..
tapi ilmu yang sue ada sue bagitahu supaya kita sama2
mengingati...≧◠◡◠≦✌

memang betul..zaman remaja 
diantara 17-25 linkungan mcm nie...
mcm2 kita nak merasa....
sue pown sama...
tapi kena ada batasannya...
kita bersederhana saja....

actually sue takut..
bila perbuatan kita masa muda
akan menjadi cermin
perbuatan anak kita akan datang..


apa yang kita buat sekarang...
akan dibuat oleh anak kita..
oleh itu sentiasalah kita berjaga
dengan tingkah laku kita...
sue pown selalu juga beringat...
zaman muda nie xlama..
sekejap saja....
betol x?

dalam masa2 muda  mcm nie la..
kita perlu cari ilmu untuk 
digunakan untuk masa hadapan..
masa berumahtangga nanti,masa tua nanti..
bila kita berilmu...
kita dapat mengatasi masaalah dengan baik..
mcm juga diri sue...
walaupown sue  tak berkawin lagi..
sue belajar perkara baru yang sue tak tahu..
supaya nanti sue x terkejut beruk.....haha(>‿◠)✌
tak tahu nak handle  bagaimana...
biar kita menjadi remaja yang berilmu...
betol x...

sue minta maaf kalau
sue ni mcm tunjuk baik..
tapi apa yang sue tahu sue rasa 
sue perlu bagitahu..
sue tak mengharapkan penghargaan
manusia..tapi sue mengharapkan 
perhargaan dari Allah s.w.t..
moga Allah s.w.t akan sentiasa 
pelihara kita dari keluar dari landasanNya...
amin...


Mata2 Blog Pilihan
Kenapa Harus Curang


13 comments:

  1. Tak semestinya muda itu untuk enjoy.. Kak Erin setuju dengan pendapat Sue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kaseh kak airyn. singgah blog sue :)

      Delete
  2. Salam sue..usia bkn penghalang utk kita jd apa yg kita mahu,apa yg kita inginkan...enjoy dlm hidup boleh tp biarlah berlandaskan apa yg dianjurkan oleh agama kita..maksud enjoy pd akak adalah nikmati hidup dgn gembira dn berbuat baik pd setiap makhluk....kita tak tahu bila kita akan pergi...kehidupan di 'sana' adalah sebenar2 kehidupan..akak berusaha utk mencari apa yg akak patut bw sebagai bekalan di sana nnti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak...disana yang abdi..rugi kita kalau tak beramal...selalu kita sentiasa ingat mengingati...

      Delete
    2. panjang entry sue kali ini tp akak suka sgt..ingatan utk kita bersama..tq sue...

      Delete
  3. salam sue, jarang anak muda seperti sue ada kesedaran begini, mama ucapkan semoga kita semua ni bersama-sama bermuhasabah diri dalam mengejar redha Allah... syukur dengan apa yang kita miliki hari ini...

    ReplyDelete
  4. Betul tu Sue.. Ajal maut x mengira usia. Sewaktu muda inilah yg terbaik utk kita melakukan amal ibadah.. bukan sekadar sembahyang shj, ttp termasuk bekerja, berkongsi ilmu, dlm riadah dll penglibatan yg baik & sentiasa enjoy dlm melakukannya, ikhlas kpd Allah swt..
    Salam hujung minggu Sue.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la....sue pown baru mula berfikir...kalau bermula dari muda....insyallah jiwa akan terbiasa dengan amalan2 yg baik...moga berlanjutan hingga akhir hayat amin...

      Delete
  5. Mati tak mengira umurkan..Tuhan tak tanya berapa lama kita hidup, tapi berapa banyakkah amalan yang telah dibuat

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak..takut kak...bila pikir nasib kita disana

      Delete
  6. enjoy dalam ertikata menikmati zaman bujang :) msti sentiasa celik akal dlm ape pun tindakan ..

    ReplyDelete

If nak order jgn malu2 hehe
Wasapp :0194609037
Pm/Fb : Beautyladysshop
Postage RM 6 SM RM 9 SS
Pos : Isnin - Jumaat Sahaja

* untuk dptkn no account untuk transfer/bank in duit brg
boleh wassapp dulu yer or pm page sue.
*selalunya hari ini order n transfer duit,insyallah esok brg dah pos n akan diberi tracking no
*brg yang telah dipos adalah tanggungjawab anda,no refund yer sebab brg dah hantar.

TQ