Followers

2013/09/09

Our Preparation

Assalamualaikum...
Dah 5:40....aloha!!! 
Going back.....sweet home!!!


Korang rasa korang sempat ke
sampai ek rumah?
sempat lagi ke nak tgk mak,ayah?
adik?kakak?....masih diberi peluang ke...
masa jejak kaki keluar ofis...korang yakin ke?
korang akan sampai rumah...

Setiap hari..sue terpikir.....
aku keluar rumah nie....aku sempat ke balik..
nak tgk mak ayah...ada peluang lagi ke...

Tips sebelum memulakan perjalanan
baca Surah Al ikhlas 3 kali..
Insyallah diberi Perlindungan
Amiin...

Perlu ke ingat kematian??
Off course...
Bila kita takut...
kita akan buat amalan sebaik mungkin..

Korang xtakut ke?nanti duk dalam tanah
sorang2..dah la gelap...pekat punya gelap
nk kuar xboleh....




Hanya Amalan je boleh tolong kita...
Happy berbloging hapy juga
tapi jangan lupa....
dunia kita bukan disini
tetapi disana...
peringatan untuk sue jugak....
sentiasa ingat kematian...
sentiasa buat amal...





5 comments:

  1. saya takut, sue. sebab banyak lagi dosa bertimbun. terima kasih sue. saling mengingatkan. seketika saya teringat apa amalan yang telah saya buat selama saya hidup ni. moga pahala beralih kepada awak :)

    ReplyDelete
  2. xpa azwa...Allah s.w.t tu sentiasa ampukan dosa kita...nak xnk je kita nie..
    sue pown selalu beri peringatan kat diri sue...slalu pikir kematian..
    bukan apa,takut nanti jadi lalai...yela seronok dengan dunia...
    nk keluar rumah minta maaf ngn mak ayah...takut,mana taw maut xberbau kan...
    mak sue smpai jemu sue asyik dok minta maaf ....hehe hari2x...kikiki
    ilmu kita kongsi sama2....biar allah s.w.t yang menilai :

    ReplyDelete
  3. btol 2..selalu je igt mati, tp kdg2 pn terlepas juga nk igt =( btol2 muhasabah diri..terima kasih atas perkongsian ni

    ReplyDelete
  4. wah bagus entri ni,sue.kak lea setiap kali nak keluar gi office,nak bukak pintu office,habis kerja pulak,nak balik ke rumah tak putus2 berzikir.kewajipan kita,kan mengingati mati :)

    ReplyDelete

If nak order jgn malu2 hehe
Wasapp :0194609037
Pm/Fb : Beautyladysshop
Postage RM 6 SM RM 9 SS
Pos : Isnin - Jumaat Sahaja

* untuk dptkn no account untuk transfer/bank in duit brg
boleh wassapp dulu yer or pm page sue.
*selalunya hari ini order n transfer duit,insyallah esok brg dah pos n akan diberi tracking no
*brg yang telah dipos adalah tanggungjawab anda,no refund yer sebab brg dah hantar.

TQ