Followers

2013/09/19

Natural Talent


















Assalamualikum....
Entri 2nd untuk hari ini...
kenapa microfone terpacak kat situ?
hehe dah tajuk entry "talent"

konfem korang dapat tangkap...hehe
Actually sue nak cerita tentang talent..
seni suara...

Zaman sekarang....
susah ye nak dengar lagu yang betol2
kita boleh menghayati lagu tu...

Bila lagu tu ditambah dengan rap..
or unsur2 yang boleh membuat kita magrain...
jadi pening nak dengar...hehehe

xmcm lagu dulu2....
sue pown muda....⁀⊙﹏☉⁀ mengaku muda haha
sue tahu org muda layan lagu2 zaman sekarang nie...
sue pown layan juga kadang2
tapi penghayatan lagu tu xde...
sekadar dengar...best kat music
tu je....dum...dum..haha yang tu best tu...☜(ˆ▽ˆ)

apa pendapat korang plak?≧◔◡◔≦


18 comments:

  1. lagu sekarang serupa manusia yang buat pembedahan plastik..faham kan ?..heheh

    jemput singgah blog fizi juga ye : http://kakikerja.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh paham2....kalo xpaham buat paham=.= hehe
      jap g kena ketok pulak :P

      Delete
  2. agree with you..1st time dgr lagi bertingkek2 tu..mcm mnyampah..tapi lama2 layan juga..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. layanke music saja...liriknya entah apa2....boleh
      la sekadar nk melayan tu...hehe

      Delete
  3. minat karoke rupanya =) sy suka lagu dlu2..damai je..kalau rock ofkos la search..rock spanjang zaman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagu dulu walupown rock ada pengajaran juga...liriknya...boleh direnungkan juga...hehe

      Delete
  4. Replies
    1. tu la kak...dah jadi carca marba...kikiki

      Delete
  5. Talent.. bagus tu. Sy suka gitar.. dulu2 slalu main gitar.. jamming, layan konsert, live band.. skrng dh sgt2 slow.. tp masih minat..
    Ramai juga org2 sy jumpa yg talented tapi x nk ketengah & yg kurang talented tp sgt2 popular.. tung tang2 bunyi pun boleh femes.. Thanks sharing ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu...sekarang rupa paras yang penting...
      bakat diketepikan....betol x en khir?:)

      Delete
  6. betul tu sue..lagu sekarang sekadar sedap untuk didengar je..tapi maksud langsung tak ada..dan yang lagi teruk..takda maksud dan tak sedap didengar :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu....sue sokong sgt2....lagu jepun mcm mana pulak ye?hehehe

      Delete
  7. Sangat setuju. Lagu sekarang terkadang kekurangan nilai2 sentimental yg boleh menjentik jiwa dan raga utk menghayatinya. Huuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah....bermadah ye cik nies nie...hhee
      betol tu..kdg2 sue dgr tapi xphm..

      Delete
  8. salam sue.ha'ah kan.lagu2 zaman la ni mudah kita lupa.penyanyi baru gagal menjiwai lirik chewahhhh he3....bayangkan sue.kalau kak lea dengar balik lagu era 90-an,kak lea masih boleh follow lagi sebab ingat lirik dan tau sapa penyanyinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol kak...bila sue bandingkan lagu lama n baru..
      banyak sgt perbezaannya....lirik lagu lama maknanya
      sangat dalam...kita boleh ingat smpai sekarang

      Delete
  9. Seni adalah manifestasi jiwa manusia terhadap keadaan sekeliling yang memberi kesan terhadap hati dan fikiran manusia pada ketika itu. Muzik adalah salah satu cabang seni bagi manusia menikmati keindahan alam.

    Tapi kalau semua lagu nak bantai rapping, tak tau celah mana keindahan seni tersebut. Cuma pada saya, budaya pop 'segera' sekarang ni adalah hasil dari pemikiran masyarakat masa kini yang individualistik dan poyo sibuk nak tonjolkan diri masing-masing lebih best daripada orang lain secara semberono.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...rapping nie lebih kebaratan..:)
      lebih selesa dgr lagu lama dari yang baru..

      Delete

If nak order jgn malu2 hehe
Wasapp :0194609037
Pm/Fb : Beautyladysshop
Postage RM 6 SM RM 9 SS
Pos : Isnin - Jumaat Sahaja

* untuk dptkn no account untuk transfer/bank in duit brg
boleh wassapp dulu yer or pm page sue.
*selalunya hari ini order n transfer duit,insyallah esok brg dah pos n akan diberi tracking no
*brg yang telah dipos adalah tanggungjawab anda,no refund yer sebab brg dah hantar.

TQ