Followers

2013/09/17

Blog Review with Biskut Celup











Assalamualikum......
Dah pukul 1...lunch time....≧◠◡◠≦✌
xpe2 disebabkn xkeluar makan...boleh la 
buat review ckit....≧◔◡◔≦
2nd review adalah biskutcelup blog...

makan biskut oreo celup dengan milo 
panas ok jugak nieh....hehehe(─‿‿─)


berbalik kepada review hari ini..
korang tengok betol2 gambar atas tu...
bukan karton tepi bangunan tu....haha sesat tu...☜(ˆ▽ˆ)
image/gambar wallpaper tu...(╥﹏╥) mana 1....

gambar tu kat korea kalau xsilap....betol x tuan blog???
kalo xbetol....yang baca nie pown kena tipu la ngn sue...haha☜(ˆ▽ˆ)
and then Taglinenya adalah "Kisah Seorang Perantau"
maksudnya kat sini...tuan blog nie...msti ada di tempat yang jauh dari 
tempat tumpah darahnya(╥﹏╥) skemanya ayat kau....haha

bukannya jauh kat malaysia nie tapi jauh disana....dimana?(⊙.⊙(☉_☉)⊙.⊙)
di negeri matahari terbit..yeke terbit?⁀⊙﹏☉⁀ ke terbenam..
 xsure search gooogle...hihihi...

Cerita betol dari hati yang suci murni..☜(ˆ▽ˆ) ayat xbole blah...

First time sue bukak blog nie...
sue baca tentang entri nie..

Bullet Train di kedai sushi

cer buka...tengok...citer sushi..
masa tu sue buka biasa2 je...(>‿◠)✌
sue baca entry,komen,follow...sue xtgk pow biodata ke
side bar ke....nampak updated entry sue baca yang tu je 

xcaye sue komen?⁀⊙﹏☉⁀ nah tengok bukti....
sekarang cakap kena pakai bukti...haha☜(ˆ▽ˆ)



















Keesokkan harinya

Tuan blog post entry baru,and then sue bukak baca...
sue cam pelik....≧☉_☉≦

semlm citer sal jepun?
hari nie citer sal jepun?
cara bercerita mcm ada kat situ...?
nak ckp search kat google...ayat mcm konfident je penah  g...?

(⊙.⊙(☉_☉)⊙.⊙)
nah....sue terus bukak biodata tuan blog nie....
Omaigadd....stay kat jepun rupanya....
hahaha.....tu la...baca entry tak tengok habis....pastu buat pelik
haha...☜(ˆ▽ˆ)

Eh....serius taw......≧☉_☉≦
tuan blog nie kebanyyakn cerita pasal jepun...
korang nak tahu sal jepun xpyh la susah2 nak g serch google ke...
bukak je blog biskutcelup nie...semua ada...xtahu pm faceboook..
kot2 nak mintak map freeee ke....haha (─‿‿─) aku la yang nak sebenarnya...


Hari2 tuan blog nie update tentang jepun
semua dari aspek sosial,ekonomi dan mcm2 lagi lah..
Disamping tu jugak tuan blog nie ada meniaga online
barangan dari jepun...ori taw....xmain la cetak rompak....
hahaha (>‿◠)✌

Nak tengok Interface Blog Biskut Celup?
tengok bawah...tengok bawah....




























Cuba cerita sikit tentang tuan blog nie??

Pemilik Blog Ialah : Akmal Halim
Asal                     : Perak Darul Ridzuan =.= dulu stay perak juga akmal (>‿◠)✌
Pendidikan           : Ijazah Dalam Kejuruteraan Mekanikal
Institusi                :Study di Ritsumeikan University di jepun. (⊙.⊙(☉_☉)⊙.⊙) hebat!


Folllower?
Mempunyai Folllower sebanyakk 1460..wahh≧◠◡◠≦✌
tahniah ye dah sampai 1k....
tengok folllower pown kita dah tahu...
ramai bloggers yang suka tengok blog biskut celup nie...
banyak informasi...(>‿◠)✌ tapi pentingkan penulisan kita..
dan follower itu akan datang dengan sendiri jangan risaw...
selalu update entry insyallah ....ada la rezeki(>‿◠)✌


Media Sosial Lain?
Disebabkan tuan blog ini menyediakan service tempahan online
barangan jepun,media sosial yang digunakan adalah facebook dan juga
Whatssup...xpercaya ada facebook?tengok bawah..






















Dari Segi Widget bagaimana??
daripada review sue yang first iaitu S.K.A Blogspot...nak tgk KLIK SINI
Blog Tuan blog biskut nie pown pandai juga 
meletakkan widget yang penting sahaja
dimana ketangkasan n kelajuan loading blog
itu amat penting..☜(ˆ▽ˆ) ayat apa kau pakai nie...
untuk memudahkan blogggers nak baca entry...
xla memyusahkan bloggers lain nak tunggu
last2 next blog...lambat sgt loading...betol x?

antara widget yang digunakan
  • Follower
  • Entry Popular
  • Entry Terkini
  • Japan Guide
  • Jom Terjah
  • Cbox

Kelebihan Blog Biskut Celup dari pandangan sue?

Byk kelebihan blog biskut nie....
tuan blog nie memang rajin sesangat update pasal jepun
and then sue suka sangat dengar pengalaman org lain...
tambah2 pula dinegara luar....cerita tentang negara luar....
sangat menarik....serius memang korang patot bukak 
blog biskut celup nie...≧☉_☉≦  nampak muka serius?

Di blog nie juga ada tempahan online barangan jepun.. 
murah juga....dari yang kat malaysia nie..seriusly...≧◠◡◠≦✌
kita baca apa kata tuan blog biskut celup nie...














ok faham?
and then barang yang dijual boleh rujuk kat blog beliau......≧◔◡◔≦
and then yang best sgt.....
BOleh belajar bahasa jepun.....Itu yang the greatest tu...haha(‐^▽^‐)
rugi2..yang bloggger2 yang 
deman korea or demam jepun...ade ke??⁀⊙﹏☉⁀
boleh la...visit blog nie...yerk..


Interaksi Bloggers Biskut Celup dengan Sue...?
Bloggers nie juga peramah...F.R.E.N.D.L.Y
dya akan komen di entry  and then kalo xkomen sekali pown
dya kan mention kat cbox....
itulah biskut celup bloggers jepun kita...hehehe...(‐^▽^‐)

Sue ada soalan?
Biskut celup nie selalu celup biskut ke?hehehe(╥﹏╥) soalan apakah ini

Entry Terbaru?
























Blogwalking?
KLIK SINI


28 comments:

  1. owh..hebaht lah sue..:) tahniah yer^^

    ReplyDelete
  2. wah dik..review kemain lagi detail..
    terbaik lah :)
    cik akak suka...
    lepas nie review blog cik akak pula..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok cik kak..hehe tq kak sebb bagi semangat...hehe
      tunggu akan keluar nanti akak punya

      Delete
  3. rajinnyerr menreview blog org tuuu., blog wak biler nak review..,ehhhEE

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat wak singgah...hehe...
      hehe mmng rajin menaip..kikiki
      insyallah coming soon wak...:P

      Delete
  4. perghh..blog bro akmal di review..

    ReplyDelete
  5. waaah panjangnyaaaaaa review. huhu. sha pon slalu sggah blog biskut celupp ni :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...idea dtg byk semalam...haha =.=
      ok la..best blog dya..

      Delete
  6. dayah pon ske msuk biskut celup ni..hoho akmal pnya blog sbb dy x sombong..best sngt bnyak informasi =)

    ReplyDelete
  7. review yang sangat terperinci dan hebat..terima kasih ye sue..serius terharu nih..hee :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2...hehe akmal suka...alhamdulilah..:)

      Delete
  8. rajinnya adik review blog.. akak pun baru kenal blog biskut celup (blogger akmal) tu.. memang dia friendly..
    p.s: lepas ni boleh la review blog akak pula.. hehe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyalllah...ada niat nak review blog akak...:)

      Delete
  9. nice review....sy pun suka je terjah+ blog dia :)

    ReplyDelete
  10. Akakpun kalau tgk blog kengkawan,akak bc entry je..x tgkpun biodata...dh bc entry review sue ni br teringat nak tgk..hehehe...rajinnya sue....kalau sue cari identiti akak..agaknya memang tak jumpa la sue sbb akak manage blog seseorg je....

    ReplyDelete
  11. kalo akak singah page biskut tu kira berkesa la sue punya review...tima kaseh kak...akan nk review ke?

    ReplyDelete
  12. fullamak..
    detail punya review nie..
    shark mmg dh follow biskut celup ni..
    dpt baca entry cukup ler,
    nk g jepun tu mmg jauh ler :)

    ReplyDelete

If nak order jgn malu2 hehe
Wasapp :0194609037
Pm/Fb : Beautyladysshop
Postage RM 6 SM RM 9 SS
Pos : Isnin - Jumaat Sahaja

* untuk dptkn no account untuk transfer/bank in duit brg
boleh wassapp dulu yer or pm page sue.
*selalunya hari ini order n transfer duit,insyallah esok brg dah pos n akan diberi tracking no
*brg yang telah dipos adalah tanggungjawab anda,no refund yer sebab brg dah hantar.

TQ