Followers

2013/08/01

Daging Tikus Dijual Sebagai Daging Kambing

                                                                                 Assalamualaikum


Sue nak share ckit xla ckit sangat..hehe tentang info 
Daging Tikus Dijual Sebagai Daging Kambing 
korang boleh bayang x?kalo xboleh meh sue tunjuk
kot2 yang xkenal tikus nie...hehehe hidup kat dunia nie
xtawu la apa yg ditengoknye..... smpai tikus pown xknl..





eeee...gelinye,tukang nk post nie pown nk upload gmbar geli....
hahahaha xsanggup nk tgk.... jom kita tgk artikle 
dari Metro berkaitan dengan Tikus nie


Shanghai: Polis mengesahkan beberapa peniaga memproses daging tikus untuk dilihat sebagai daging kambing dan dijual di pasar di China.Pihak berkuasa baru-baru ini bertindak ke atas sindiket penjenayah yang menjalankan kegiatan itu dalam satu operasi keselamatan makanan.
Operasi itu dijalankan srentak dengan langkah memerangi selesema burung yang menyebabkan jualan daging ayam dan itik merudum di China.

Seorang peniaga didapati menggunakan bahan campuran memproses 'daging tikus dan musang sebagai daging kambing di pasar di Shanghai yang sering dikunjungi pelancong.

“Selepas mencampurkan gelatin, pewarna dan bahan lain, dia menjual daging itu sebagai daging kambing di pasar,” kata sumber.Serbuan yang dilakukan ke atas Wei dan kumpulannya di Jiangsu dan Shanghai membolehkan polis menangkap 63 suspek.

Sebanyak 10 tan daging tikus dan musang turut dirampas.
Kumpulan itu meraih keuntungan RM4.8 juta sejak memulakan operasi mereka pada 2009.
Selain itu, pihak berkuasa juga menemui bukti campuran hidrogen peroksida yang digunakan oleh peniaga untuk membersihkan kaki ayam sebelum ia dijual kepada pembeli. - Daily Mail



Xnak la sue mkn nie....sanggup lagi makan sayur peria yang pahit tu
hehehe





5 comments:

  1. mual nya ronge tekak nie... >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw pown...nk upload pown xsanggup...haha

      Delete
  2. ee yerkk ,kalau makan ni ,penyakit apa entah la yg dapat .Bahayaaa !

    ReplyDelete
  3. penyakit demam tertikus la...hehe

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum wbt..

    Hah! perghh nih mmg xblh blah..nk tgk pn geli..heeeee

    regards,
    Unsmiley


    ReplyDelete

If nak order jgn malu2 hehe
Wasapp :0194609037
Pm/Fb : Beautyladysshop
Postage RM 6 SM RM 9 SS
Pos : Isnin - Jumaat Sahaja

* untuk dptkn no account untuk transfer/bank in duit brg
boleh wassapp dulu yer or pm page sue.
*selalunya hari ini order n transfer duit,insyallah esok brg dah pos n akan diberi tracking no
*brg yang telah dipos adalah tanggungjawab anda,no refund yer sebab brg dah hantar.

TQ